Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 19:58 - Втори коментар под статията "Един различен поглед върху биотехнологиите в земеделието"
Автор: eisblock Категория: Политика   
Прочетен: 1227 Коментари: 0 Гласове:
0



Уважаеми Форумци,
 
Има по-важни задачи от това да се джафкаме помежду си. Sta защитава свое мнение, че няма нужда да се пишат писма-отговори. Аз също не намирам полза от губене на енергия, за да се пише някакво много изпипано, с различни тези и доказателства, колективно писмо. Моят отговор съм написал на стр. 25 от дискусията под статията Му.
Считам, че с 10 изречения ще имаме същия ефект, ако те са 100 или 1000. Нека се напише, че ние не сме съгласни с Превъзходителството и че неговите доводи са далеч от действителността. Че българското население има демократичното право да иска решенията на мнозинството да се претворяват в действителността и самото то е достатъчно страдало, измъчвано и подтискано, за да допусне и вмешателство във сферата на виталните му интереси!...
 
Ако Му се търси сметка защо се бил осмелил да лобира, то това е празна работа. Той просто няма да разбере. По-добре е да се заемем с организирането на масов протест. Както и на една по-умна стратегия. Защото "защитниците" на Отровителите също не спят. Те наблягат на това, че се правят, приказват и пишат много ентусиазирани «глупости».
 
Трябва да се напише нещо много кратко, много стегнато и много нагледно, ако щете и с илюстрация, какво е ГМО, къде е перверзността му, каква е опасността за природата и къде и в какво е финансовата и общата тотална зависимост на самата хранителна верига, ако се приеме този "Дар на Данайците"! Този документ да се разпространи по всички редакции, на големи и малки, национални и локални вестници и радиостанции, до кабеларките и телевизиите с национално покритие. Нека това  да обсъдим, нека да намерим максимално добрия начин, за да го напишем.

Трябва паралелно, при усилията за добиване резултат на искането за пълен отказ от ГМО, да се подчертава винаги, че за медицински цели, под най-строг контрол, трябва да се работи и по-нататък.
 
Защо?
- Ами защото в медицината нищо не може да се пусне "Ей-така"! Най-малкото има действително строги тестове не само по време на разработките, а и при допускане на дадено лекарство на пазара.
 
- Ние не сме някакви неграмотни "зелени талибани" или религиозни фанатици. Не сме врагове на самата идея за държава, управление и ако щете - на т.н. "демокрация" (стига тя да е действително това, за което се пропагандира). Още по-малко има политически заряд в искането на повече от 80% на населението на тази страна да не се допуска ГМО! И да не се допуска и да се спре отравянето ни с неконтролиран достъп, използване и продажба на ГМХ в тази държава - член на ЕС!! Ние не сме щат или губерния на някоя си държава - имаме не само «задълженията» да клечим, да се дупим и да се снишаваме, а имаме и правото на глас, воля и самостоятелни решения!
 
А за писмо? - Да, Форума има право да го напише. Лобисткото мнение на  Превъзходителството е дадено именно във в. СЕГА заради статиите срещу ГМО и заради Отворените писма от името на форумците, подписали тези де-факто - декларации! Онези знаят, че от този форум излязоха много идеи, разкриха се много детайли от тайните игри и ходове. И с това се създадоха затруднения на плановете им. И щом налагането на ГМО / ГМХ е тяхна държавна политика, при това много агресивна, то в лицето на двата форума - СЕГА и БГ МАММА - тази чужда сила вижда сериозни смутители. Те, чрез тяхните кукли на конци, биха могли да ни размажат като дървеници, но сега вече има достатъчно странични обстоятелства и фактори, за да не го правят открито - поне за сега...
 
На друго място прочетох, че се предлага, /пък и онзи ден под дъжда бе споменато/, да се организира ново Шествие - на 28 февруари т.г. Хубава идея, но това изисква сериозна работа, широка пропаганда и разясняване сред хората за какво става дума и от там да се добие едно по-голямо, масово участие!
Аз не виждам защо да не се впрегнат всички организирани в сдружения, общества, синдикати и дори партиите, не подкрепящи безумната и подмолна подмяна на закона, всичко това мнозинство "Против", за да се получи един внушителен изказ на Народната воля!!
 
Хора, разберете, че реч иде за собствените ни Кожи, тези на близките ни, на родените и неродените наши потомци!! Без да се постави ефективна преграда на всяка една възможна цена, след две седмици и нещо, ще се отсъди дали Отровителите, чираците на д-р Франкенщайн, ще получат неограничен - т.е. пълен (!!) достъп за разрушаване на природата и неограничената възможност за окончателно и пълно отравяне на хранителната верига в тази страна. Да дегенерират и намалят българската популация без възможност за връщане назад! Ще могат да държат формено всеки един човек в тази страна за гушата и да решават дали можем или не трябва да се храним, без да са ни ограбили до шушка!!
 
За това иде реч.
 
Всички останали приказки за "борба със световния глад", за благоденствие и напредък, за светлото бъдеще на технологиите са празен шум и заблуда! Проследете веригата от събития на "световната арена", кои деструктивни сили са зад тях (Те винаги и винаги са били и си остават същите, без изключения!) - за да схванете за какво става дума. Намесата на Превъзходителството на фона на всичко, случващо се в неговата си страна и по света, е най-голямото доказателство, че в този случай - дали да се допусне отравянето на България или не - се оказваме една от малките брънки с решаващото за успеха или провала на домогванията им за Нов световен ред, значение!
 
Така виждам нещата. Нека сме рационални, да вложим необходимото от нас, за да победи тази справедлива кауза:
  - Не на ГМО и ГМХ в България!


Тагове:   ГМО,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930